Експерти з Security Baron, компанії, яка орієнтується на забезпечення безпеки, вивчили політику конфіденційності Facebook, Google, Apple, Twitter, Amazon і Microsoft. Щоб користувачам було простіше усвідомити, наскільки корпорації стежать за їх особистим життям, фахівці склали зручну інфографіку.

Читайте також: В Україні замість касових апаратів використовуватимуть планшети

Що ж корпоративні гіганти знають про вас? Короткий висновок Security Baron – майже все Найбільш "нещадним" у цьому списку виявився Facebook, який збирає і зберігає всю доступну інформацію про користувачів, включаючи рівень доходу, расу, релігію, політичні погляди й уподобання про рекламу. На додаток до всього, все корпорації мають інформацію про ваш номер телефону, електронну пошту, місцезнаходження і навіть типи використовуваних пристроїв, пише Сегодня.Lifestyle.

"Facebook надзвичайно агресивний в цьому плані. Ці дані можуть бути використані як рекламодавцями, так і третіми особами", – відзначили в Security Baron.

Найскромнішим у списку виявився Twitter. Сервіс мікроблогів не вимагає імені, статі або дня народження, але Twitter вимагає номер телефону, адресу електронної пошти, часовий пояс, збирає інформацію про переглянутий контент і багато іншого.

Коли справа доходить до збору даних, то Google і Microsoft є найбільшими гравцями, які читають навіть особисту переписку і підслуховують розмови. Apple в цьому плані далеко позаду.

"Завдяки тому, що голосовий помічник Cortana прослуховує, а Gmail переглядає всі електронні листи, правила вимагають від Google і Microsoft надавати їм доступ до невиправдано великої кількості конфіденційної інформації", – відзначили в Security Baron.

Дивіться також у сюжеті про те, як смартфони стежать за нами:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook