В селі Брониця, яке знаходиться у Камінь-Каширському районі Волинської області, чоловік з групою невідомих захопили голову і секретаря сільради. Все через те, що терорист є противником ПЦУ і прихильноком УПЦ МП. "Терорист" хоче отримати від голови сільради списки людей, які голосували за перехід місцевої церкви московського патріархату під керівництво Православної церкви України.

Читайте також: На Волині невідомі під керівництвом УПЦ МП захопили голову сільради через перехід до ПЦУ

Виявилось, що даний активіст на ім'я Іван Х. має вогнепальну зброю, є прихильником так званого "русского міра".

"Найсвіжіша інфа з Брониці: так званий підбурювач – адепт московської церкви, місцевий житель, який має офіційно зареєстровану вогнепальну зброю КІЛЬКОХ ВИДІВ. За словами місцевих мешканців, саме він разом із місцевим священником так званого вже не канонічного МП був ініціатором цього блокування депутатів сільради та сільського голови через їхнє одностайне рішення про підтримку громадою села Брониця Православної Церкви України.

Цей промосковський "терорист" возить заробітчан на Росію та до тимчасово окупованого Криму. Свої мотиви він озвучував так :"Тільки через мій труп перейдете до Київського патріархату" та "Я ще чоловік із 50 сам положу"...

За перехід до ПЦУ і відправу церковної служби українською мовою в Брониці було зібрано понад 700 підписів місцевих мешканців", – повідомив Bogdan Kozik у Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter