Рублі, євро, гривні, британські фунти та злоті – іноземці та українці упродовж доби пропонували охоронцям кордону чималі суми хабарів, аби безперешкодно перетнути держрубіж.

Читайте також: На ПП "Ягодин-Дорогуськ" у двох вантажівках в палетах знайшли контрабандні сигарети на понад 7 мільйонів (відео)

Зокрема п’ятеро іноземців спробували таким чином потрапити в нашу країну, попри тимчасове обмеження для іноземних громадян у в’їзді в Україну відповідно до Постанови КМУ від 27 серпня 2020 р. № 757.

Неправомірну вигоду подорожуючі пропонували прикордонникам у пунктах пропуску "Сеньківка", "Рава-Руська", "Краківець", двічі у "Шегинях", "Ягодин-авто", "Дякове" та двічі у КПВВ "Новотроїцьке", – йдеться на сайті Держприкордонслужби.

Випадки пропонування хабарів офіцери внутрішньої та власної безпеки ДПСУ задокументували, також до Нацполіції направили повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 369 КК України у діях хабародавців – громадян Узбекистану, України, Румунії та Литви.

Прикордонники на міжнародному пункті пропуску "Ягодин" 28 серпня не пустили на територію України 21 іноземця. Про це Суспільному розповіла виконувачка обов'язків начальниці відділення інспекторів прикордонного контролю Юлія Копецька.

Читайте також: Волинські митники пропустили, а польські – ні: повідомили деталі затримання майже 50 кілограмів метамфетаміну на кордоні (фото)

Усім іноземцям, які намагаються потрапити в Україну прикордонники показують постанову уряду про заборону на в'їзд громадян інших країн, яка діє від ночі 28 серпня.

"Переважно це були громадяни Польщі, Чехії, Німеччини та США. На жаль, громадяни, які прибули у пункт пропуску вони не були ознайомлені із Постановою КМУ 757. Вони не могли підтвердити мету перебування і в них не було документів, які підтверджували це", – каже Юлія Копецька.

Як розповіла виконувачка обов’язків начальниці відділення інспекторів прикордонного контролю Ягодин Юлія Копецька, великого пасажиропотоку іноземних громадян наразі не має. За пів доби, за її словами, прикордонники оформлюють до пів тисячі легкових автомобілів, які в’їжджають в Україну. При в’їзді на територію держави проводиться температурний скринінг.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook