Більшість затриманих у Нових Санжарах протестувальників не є місцевими жителями. Серед мітингувальників були люди на автомобілях з номерами інших областей. А в декому з так званих активістів впізнали "фермерами з Херсона", які виступали на акціях проти земельної реформи.

Читайте також: "Спалимо на*уй": мешканці Нових Санжар пообіцяли розправитися із евакуйованими з Китаю співвітчизниками (відео)

Точна кількість немісцевих протестувальників у Нових Санжарах не відома. Одна у поліції кажуть, що їх було більше, ніж місцевих жителів, які брали участь у протесті.

"Так, були люди на машинах з номерами з інших областей. Якщо говорити про це, то 16 з 24-ох були немісцевими, сказати точну кількість не можу, але приблизно таке співвідношення", – розповів виданню "Коло" прессекретар полтавської поліції Юрій Сулаєв.

Читайте також: Дякуємо за "гостинність": протестувальники закидали камінням автобус, що віз евакуйованих з Китаю (фото, відео)

Деякі з протестувальників – активні учасники й інших протестних акцій. Зокрема, раніше вони були "фермерами з Херсона" на акціях проти земельної реформи. На це звернули увагу користувачі соцмереж та виклали фото одних і тих самих людей на протестах фермерів і на протесті в Нових Санжарах.

"В цілому відзначимо, що "зустрічали" евакуйованих з Уханя пасажирів досить багато хлопців спортивної статури, так званих тітушок, що наштовхує на певні думки", – зауважили в телеграм-каналі Klymenko Time.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook