У Франції спалахнули масові протести через законопроєкт "Про глобальну безпеку". Він передбачає покарання за розповсюдження фото та відео з поліцією. У Парижі почалися затримання.

Читайте також: Під стінами Волиньради – черговий мітинг підприємців (фото)

Правоохоронці вже затримали щонайменше 9 демонстрантів, про це повідомляє пресслужба Управління поліції Парижа.

28 листопада на вулиці Парижа вийшли щонайменше 46 000 демонстрантів, про це пише видання Le Figaro з посиланням на французьке МВС.

У Парижі спочатку все було спокійно, проте згодом почалися зіткнення поліцейських та мітингувальників поблизу площі Бастилії. Молодики у чорному спорудили там барикаду.

Вони почали кидати пляшки у поліцію. Правоохоронцям довелося застосувати сльозогінний газ у відповідь. Також протестувальники почали підпалювати припарковані поруч авто.

За інформацією міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманіна, внаслідок сутичок постраждали щонайменше 37 поліцейських. Він наголосив, що засуджує насильство проти правоохоронців.

Читайте також: Затримання, водомети та автозаки: що відбувається у Білорусі 22 листопада (фото/відео)

Чому спалахнули протести

  • Французи протестують через те, що влада хоче заборонити розповсюджувати "зображення, що допомагають ідентифікації поліцейських."

  • Таке рішення пояснили тим, що публікація фотографій порушує фізичну та психологічну недоторканість правоохоронців.

  • Відповідний законопроєкт вже прийняли у 1 читанні. Згідно з ним, порушникам загрожує до року в'язниці та 45 тисяч євро штрафу.

  • Така ініціатива влади обурила французів. Мовляв, через це вони не зможуть контролювати, перевищує поліція свої повноваження чи ні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook