Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти 555 «злодіїв у законі» 111 кримінальних авторитетів.

Читайте також: Суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт

Про це у зверненні за результатами засідання РНБО повідомив президент Володимир Зеленський, передає Бабель.

«Після ухвалення закону про злодіїв у законі, стратегії боротьби з організованою злочинністю та дев’яти місяців роботи застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі, відомих наразі у світі. Більшість із них перебуває не в Україні. А кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі: з 34 до 17 осіб. Сьогодні ми зробили все, щоб ця цифра дорівнювала нулю. У найближчий час і назавжди», – заявив президент.

Активи цих осіб будуть заблоковані, їм забороняється в’їзд на територію України скасовуються візи, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволи на імміграцію, а також забороняється набуття ними громадянства України. Вони будуть примусово видворені.

Читайте також: Багатомільярдні борги: проти облгазів Фірташа готуються ввести санкції, – ЗМІ

Такий самий пакет санкцій буде застосований до 111 іноземців. «Ми не кажемо вам «до побачення», ми кажемо «прощавайте», – підсумував президент.

Пізніше на брифінгу з приводу засідання РНБР секретар Радбезу Олексій Данілов повідомив, що зі 557 «злодіїв в законі» 542 є іноземцями, а 15 – громадяни України.

У червні 2020 року Верховна Рада ухвалила закон, поданий Зеленським, який визначав статус «злодіїв в законі» і запроваджував кримінальну відповідальність за створення злочинних спільнот.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook