Відносно одного лікаря та трьох медичних сестер Луцької міської клінічної лікарні, у яких виявили коронавірус, проводиться епідеміологічне розслідування. Про це йшлося під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції у Волинській ОДА 1 квітня.

Читайте також: На підтримку медиків Луцька виділять півтора мільйона гривень

Нагадаємо, що згідно з даними електронної карти поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні станом на 1 квітня на території Волинської області кількість хворих збільшилася до 7 осіб. Зокрема, інфікувалися медпрацівники міської клінічної лікарні.

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак зазначила, що стан інфікованих медиків задовільний. Ознак захворювань вони не мають.

Усі особи обстежувались з профілактичною метою при проведенні протиепідемічних заходів серед медпрацівників.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк зазначив, що з огляду на збільшення числа захворівших Covid-19 медикам Луцької лікарні буде проведено повторні тести на виявлення коронавірусу.

"Після розмови з лабораторним центром, аби не виникало ніяких питань про повторне інфікування, було прийняте рішення, що медики, які мають негативні результати, ходили на роботу та мали контакти, будуть протестовані", – зазначив Ігор Вщенюк.

Читайте також: Відсьогодні волиняни, які повертатимуться з-за кордону, проходитимуть обов'язкову обсервацію

З його слів, на сьогодні є технічні можливості це зробити.

Як зазначив  Ігор Ващенюк, на сьогодні відділення реанімації Луцької міської лікарні, у якому працювали інфіковані медики, закрито для проведення дезінфекційних заходів, а увесь персонал відділення - відправлено на ізоляцію.

Попередньо міська реанімація не функціонуватиме два тижні.

За словами Тетяна Щербак ситуція на Волині, у порівнянні з інишми областями, контрольована і відносно спокійна.

"Надіюся, що загальними зусиллями ми зупинемо поширення вірусу. Тому, зберігайте спокій, не панікуйте та одягайте маски за необхідності", – зазначила Щербик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook