В інтернеті з'явився аудіозапис розмови нібито голови уряду Олексія Гончарука, заступниці голови НБУ Катерини Рожкової та міністерки фінансів Оксани Маркарової про президента України Володимира Зеленського.

Запис виклав Telegram-канал "Легитимный".

"Запис прослушки розмови, де Гончарук, Оксана Маркарова, Яків Смолій, Катерина Рожкова, Юлія Ковалів збиралися на нараду до "тупого президента" Зеленського", – пише канал.

На запису нібито Гончарук каже зокрема про недосвідченість Зеленського та його "примітивне розуміння економічних процесів" і розмірковує, як пояснити президенту зміцнення гривні.

"У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Є платіжний баланс, а курс насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді. Поки у президента в голові не буде відповіді на це питання – у нього буде порожнє місце там. І до нього буде прилітати ця хр*нь на тему облігацій. Вона потрапляє в голову тому, що там є туман", – сказав нібито Гончарук.

При цьому Гончарук називає і себе профаном в економіці.

"Я повний профан в економіці – я юрист за освітою. Але що я розумію? Є дві економічні теорії – монетаризм і кейнсіанська. Ти йдеш шляхом здешевлення ресурсів. І ти йдеш шляхом друкування грошей і як би розвиваєш економіку. Якщо ти йдеш шляхом здешевлення ресурсів, то твоя стратегія в тому, щоб інфляція знижувалася. І треба показати, що, дивіться, в західних країнах люди заробляють по 2%, депозити. Все інше на грошах спекулятивних. Тому економіка там росте, не падає", – каже нібито Гончарук.

Крім того, за даними Telegram-каналу, Гончарук написав заяву про відставку.

Читайте також: Зміни в уряді Гончарука: коли і кого з міністрів можуть звільнити

"Наше джерело в Офісі Президента повідомляє, що Прем'єр-міністр Гончарук написав заяву про відставку. Президент може підписати його в будь-яку хвилину. Джерело доповнює, що сьогодні цього не станеться. Всі будуть чекати продовження "зливу" прослушки обговорення Гончаруком президента і державних справ. Наше джерело повідомляє, що в Кабміні була прослушка, але Гончарук "молодий" і не здогадувався, що його можуть слухати. Ходять чутки, що Гончарука слухали всі силовики, питання тепер у тому, хто злив його", – пише канал.

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook