З настанням третьої хвилі пандемії у світі країни, що приймають туристів, вигадують нові способи убезпечити своїх громадян. Останнім часом у мандрівників стали вимагати документи з великим рівнем захисту − QR−кодом або з водяним знаком.

Читайте також: Для українців з березня ще одна туристична країна планує відкрити свої кордони

Такі заходи повинні підтвердити оригінальність довідки з лабораторії про негативні результати тестування на COVID−19. Про підробку ПЛР−тестів з лабораторій для поїздок за кордон повідомлялося в Україні, Франції та інших європейських країнах, пише РБК.

Нові правила для поїздок в Єгипет

Вимогу в'їжджати в країну з негативним результатом тесту на COVID−19 у Єгипті прийняли ще з 1 вересня. Тоді потрібно було пред'явити сертифікат з лабораторії англійською мовою з мокрою печаткою або штрих-кодом з результатом аналізу не раніше, ніж за 72 години до вильоту. З 1 грудня на документі повинен бути водяний знак або QR−код.

"Довідка про негативний результат тестування повинна бути видана англійською мовою. Обов'язково: надання оригіналу довідки з мокрою печаткою і водяним знаком або QR−кодом. Вимога про обов'язкову наявність QR−коду або водяного знака на оригіналі тесту починає діяти з 01.12.2020 року", − повідомляється у пам'ятці для туристів у туроператора "JoinUp!".

Читайте також: Для туристів у Єгипті введуть нові обмеження

Якщо оригіналу з собою немає, то на кордоні можна показати сертифікат з лабораторії в електронному вигляді. Втім, в соцмережах вже з'явилися повідомлення, що QR-код з українських лабораторій українською мовою може не зчитуватися в Єгипті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook