У Верховній Раді не вистачило голосів, аби підтримали проєкт постанови № 4381 щодо рекомендації уряду скасувати карантин вихідного дня.

Читайте також: В Україні запровадять автоматичні штрафи за порушення самоізоляції

Відповідний документ винесли на голосування 17 листопада. Мовиться про проєкт постанови про рішення Кабміну щодо посилення протиепідемічних заходів від 11 листопада. Про це повідомляє 24 канал.

У цілому за проєкт постанови проголосували 149 народний обранців. А це не достатньо для його ухвалення. 

Під час обговорення документу нардепи наголошували, що карантин вихідного дня – абсолютно нерозумне та необдумане рішення з боку Кабміну. І через такий крок серйозно постраждав середній і малий бізнес. А це удар по економіці України. Тому Рада рекомендувала уряду переглянути запроваджені заходи.

Що цьому передувало

Постанову про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня уряду зареєстрували у Раді напередодні, 16 листопада. Відбулося це під керівництвом заступниці голови парламенту Олени Кондратюк, яка тимчасово виконує обов’язки спікера, та під керівництвом усіх фракцій і груп.

За словами Кондратюк, уряд вдався до неоднозначних рішень, які поставили багатьох громадян у безвихідне становище. Водночас вона закликала місцеві органи влади та самоврядування відповідально ставитися до запровадження карантинних заходів, адже "сама конфронтація центру та регіонів є абсолютно руйнівною для держави".

Деталі постанови №4381

Верховна Рада рекомендує Кабінету міністрів протягом трьох днів переглянути своє рішення про запровадження карантину вихідного дня. У пояснювальній записці мовиться, що такі заходи слід ухвалити у зв'язку з негативними тенденціями в економічній сфері. 

Читайте також: На Волині – п'ять смертей від коронавірусу: де виявили нових хворих

Нардепи просять уряд дозволити: приймати відвідувачів у закладах громадського харчування; приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах; приймати відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності; приймати відвідувачів закладам торговельного й побутового обслуговування населення; діяльність закладів культури й проведення культурних масових заходів; приймати відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook