Сьогодні у Луцьку ще одна особа з числа дітей-сиріт отримала квартиру. Ключі від нового помешкання Юлії Чаус вручив радник міського голови Ігор Поліщук. Однокімнатна квартира на вулиці Гулака-Артемовського надана їй у рамках Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що міська влада намагається забезпечувати житлом різні категорії громадян, які перебувають на черзі для покращення житлових умов. Цю квартиру надано у рамках Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. За його словами, на балансі міської ради була двокімнатна квартира, яку обміняли на дві однокімнатні. “Одну з них й виділили Юлії Чаус. З міського бюджету було виділено 80 тисяч гривень, за які зроблено сучасний ремонт. Гарна і світла квартира”, - зазначив він.

Ігор Поліщук додав, що міська влада взяла курс на забезпечення житлом громадян. “Так незабаром ще одна дитина-сирота отримає квартиру. Наприкінці минулого року квартири отримали відомі спортсменки Марія Повх та Яна Беломоїна”, - зауважив він та додав, що ведеться робота з забудовниками, аби при здачі будинків у експлуатацію місто отримувало певну кількість квартир. 

Як зазначила Юлія Чаус, вона безмежно рада такому подарунку. Вона зізналася, що не очікувала отримати квартиру. Нині ж матиме власне житло. До цього Юлія разом з маленькою донькою та чоловіком орендували квартиру.

Начальник служби у справах дітей Федір Шульган наголосив, що нині на обліку на забезпечення житлом перебуває дев'ять осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Однак, частина громадян з цієї категорії нині проживає чи навчається за межами області чи за межами України. Нині терміново потребують покращення житлових умов троє осіб. За його словами, сьогодні надали житло Юлії Чаус, адже вона уже має власну дитину. Федір Шульган сподівається, що у новому помешканні цій родині буде комфортно і вони бережно ставитимуться до свого майна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter