На Закарпатті медики, які працюють з хворими на коронавірус, заявляють про те, що перебіг хвороби змінився. Називають нові симптоми, які раніше не спостерігалися в ковідних пацієнтів.

Читайте також: В Україні уже зробили першу вакцинацію від коронавірусу

Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний, передає Укрінформ.

"Медики, які працюють з ковідними хворими, говорять про мутацію вірусу, зокрема, називають нехарактерні симптоми – це блювання, діарея та глухота. Якщо раніше, ще пів року тому, йшлося про втрату нюху та смаку, то зараз COVID-19 проявляється інакше. Якщо раніше в одиниць фіксувалися такі прояви, як блювання, діарея – зараз це стало відбуватися частіше. Також медики говорять про порушення слуху, таку приглухуватість. Тобто симптоми інші, не класичні, як ми бачили пів року тому", – сказав він.

Крім цього, заявив Пшеничний, зі слів медиків, пройшла не тільки мутація вірусу, а й адаптація до лікування.

Читайте також: Україну поділили на зони карантину: які регіони куди потрапили

"COVID-19 зараз не настільки чутливий до тих методів лікування, якими ми користувалися ще пару місяців до цього. Тому так багато важких пацієнтів у лікарнях. Також медики відзначають дещо іншу швидкоплинність процесу хвороби, що викликана мутованим коронавірусом", – сказав Пшеничний.

Він зазначив, що коли раніше у групу ризику відносили людей 60+, то зараз статистика коронавірусу омолодилася. В групу ризику тепер відносять людей після 55 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook