В Україні місцеві вибори мають відбутися восени 2020 року.

Читайте також: Яка політична партія виконала найбільше обіцянок: цікава статистика

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Одесі заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Восени цього року будуть вибори", – сказав він.

Як зазначив Разумков, до того часу має бути завершено "законодавче забезпечення" реформи децентралізації, і таким чином, у місцевої влади з'явиться більше можливостей для реалізації реформ на місцях.

Він нагадав, що внесений в кінці минулого року за ініціативи президента України законопроект (№2598) був відкликаний, щоб допрацювати документ. Для цього будуть залучені представники громадськості, різних політичних сил і т. д.

"Щоб місцеві вибори відбулися вже після того, як реформа децентралізації буде завершена. Для цього у нас в принципі є час", – сказав голова ВР.

За його словами, основний напрям реформи децентралізації – передача повноважень на місцях, де "є розуміння того, що робити".

"На місцях видніше, що потрібно зробити. А вам легше контролювати, що зроблено або не зроблено, маючи постійний доступ (у всякому разі, ми до цього повинні прагнути) до представників місцевої влади", – зазначив Разумков.

Читайте також: Кандидатам в мери Луцька доведеться заплатити майже 300 тисяч гривень застави

Він також акцентував, що вже є позитивні приклади децентралізації, коли при створенні ВІДГ ефективні менеджери довели спроможність свого управління.

"Але є і негативні приклади... І я думаю, що справа тут не в реформі, а в управлінському персоналі. Я, наприклад, не розумію, коли інший раз фінансові ресурси замість того, щоб використовуватися, відправляються на зберігання в ті чи інші банки", – підкреслив голова парламенту.

Він пояснив, що "чистота" подібного роду процесів руху грошей викликають питання, зокрема у громадськості.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook