У Луцьку влада скасувала особливі пільги для одного сегменту бізнесу – рекламістів, піднявши вартість оренди, аби наповнювати бюджет міста та розвивати обласний центр. Втім, таке рішення обурило окремих активістів та політиків. Як виявилося, що хвилю протесту почали організовувати одні з тих, хто не дотримувався й старих правил і був у списку боржників.

Читайте також: У Луцьку напередодні 8 березня розгорівся скандал через сексистську рекламу

Про це повідомляє ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, що для наповнення казни Луцька члени виконкому підняли вартість оренди за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів на 49 %. Із цього приводу радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів, що внаслідок підвищення тарифу на оплату за розміщення реклами на білбордах міська казна зможе отримати 10-11 мільйонів гривень щороку. Ці кошти планують спрямувати на розвиток освітньої та медичної галузей, зокрема, на закінчення робіт з будівництва школи № 27.

Втім проти такого рішення збурилася низка рекламістів. Зокрема Олег Тарасюк, який засуджує дії міської ради в соцмережах та долучається до протестів. Як виявилося, він заборгував перед КП "Луцькреклама" 42,26 тисячі гривень. Ще один затятий активіст - директор ТзОВ "Брендборд" Сергій Ковальчук вимагає повернення дешевої оренди, натомість сам не сплатив місту 60,66 тисячі гривень.

Реакцію невдоволених рекламістів показують окремі ЗМІ, як боротьбу бізнесу за виживання. Зокрема "Перший канал соціальних новин" теж долучився до підтримки рекламістів. Як виявляється, тут є зацікавленість власників ЗМІ, адже Андрію Разумовському належить ТОВ "Бетон Брук Сервіс", яке, займаючись рекламною, теж боргує міській казні (33901,34 гривень).

"Війну" рекламістів проти міської влади активно підтримують й інтернет-сторінки "Волин24" та "ВолиньPost", які дотичні до ГК "Континіум". Виявляється, що й тут є боржники - ТзОВ "Континіум-Трейд" не сплатило 4584,16 гривень за рекламу, а ПП "Реммеблі" боргує понад 30 тисяч грвень.Вступилася за рекламістів й депутат Юлія Вусенко, яка хотіла відмінити рішення Луцькради.  

 

На її нарікання виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що цей сегмент бізнесу мав пільги у порівнянні з іншими приблизно 30%, а оскільки настав час розвивати місто, то варто думати й про наповнення бюджету.

Зауважимо, що загалом рекламісти боргують міській казні 722,278 тисячі гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter