Ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана  звинуватили у «здачі» національних інтересів. Зокрема, депутати Волинської обласної ради рекомендували провести у СНУ низку заходів щодо популяризації пам’яті УПА, однак такі не провели.

Про це йшлося під час засідання чергової шістнадцятої сесії Волинської обласної ради сьомого скликання 23 листопада, пишуть Волинські новини.

На початку сесійного засідання із засуджувальною заявою виступив перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

«За дорученням фракції «Свобода» та окремих сесійних рішень 2017 рік проголошували роком УПА на Волині і вшанування жертв політичних репресій проти українців. А ці репресії були зі сторони радянської влади і зі сторони поляків, зокрема під час операції «Вісла». Тому ми рекомендували Східноєвропейському університету імені Лесі Українки провести міжнародну наукову конференцію з приводу збройної боротьби УПА за національну незалежність. У нашій програмі мали бути проведені історичні дослідження, проведення двох наукових конференцій з приводу військової операції «Віслі» та з нагоди 100-річчню національної революції. Однак незрозуміло, чому жодної конференції СНУ так і не проведено», - інформував Олександр Пирожик.

Та додав, що, натомість, в університеті проводять заходи для популяризації польської культури.

«Натомість вони провели 15 заходів із вересня до листопада, після яких довірена особа Польщі в України Генрік Юзевський каже, що на Волині був у себе, це «мій грунт під ногами». Розумієте, які акценти? Прогинючись під поляками, такими діями забувають про національні інтереси. Такі дії пана Коцана– ганьба українській нації», - наголосив Олександр Пирожик.

Також депутати обласної ради закликали СБУ перевірити дії Ігоря Коцана, адже науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки опинилися разом з представниками «Опозиційного блоку» серед тих, хто назвав закон про декомунізацію неконституційним.