Після довготривалих перемовин голові Волиньради Ігорю Палиці нарешті вдалося домовитися з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом про виділення 20 млн грн на ремонт інфекційної лікарні та 10 млн грн на обладнання для сучасного перинатального центру у Луцьку. Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Читайте також: На Волині розподілили залишки коштів обласного бюджету

Нагадаємо, що будівництво Волинського обласного перинатального центру в Луцьку триває близько 20 років. У 2017 році область уже отримала допомогу у розмірі 64,4 млн грн (45 млн з держбюджету та 19,4 млн з Державного фонду) завдяки домовленості саме Ігоря Палиці із Володимиром Гройсманом.

Для того, щоб сучасний медичний заклад відкрився уже на початку вересня, потрібно витратити 10 млн гривень для покупки медичного обладнання.

Капітального ремонту потребує й Інфекційна лікарня, яку, як відомо, планують відремонтувати уже до кінця 2018 року. Для ремонту вже виготовили проектно-кошторисну документацію, а Волинська обласна рада та Луцька міська рада спільно виділили 20,2 млн грн.

Проте, коштів, які уже виділено для ремонту лікарні недостатньо, а тому волиняни сподіваються на підтримку Володимира Гройсмана та виділення додаткових 20 млн на капітальний ремонт. 

Зі слів Ігоря Палиці, днями він мав робочу зустріч з Володимиром Гройсманом, який запевнив, що забезпечить фінансування для вкрай важливих для волинян медичних закладів.

"Це буде повністю оновлена будівля, з вентиляцією, так, як усе має бути в інфекційній лікарні. Також ми закупимо туди все необхідне обладнання. Ще ми зараз оснащуємо станцію переливання крові, купуємо обладнання в госпіталь для інвалідів війни, перекриваємо дах і робимо кухню в обласній психлікарні. Це все було в такому жахливому стані, що навіть важко уявити", – акцентував Ігор Палиця.

Ігор Палиця також звернувся до голови Волинської ОДА Олександра Савченка, щоб він надіслав відповідні клопотання до Кабміну, аби пришвидшити процедуру надання коштів, адже його має надсилати саме облдержадміністрація.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter