Зранку 3 лютого члени релігійної громади прп. Сергія Радонезького села Галинівка Оваднівської ОТГ прийшли у Волинську ОДА, щоб з’ясувати, чому досі не зареєстрований перехід громади з УПЦ до ПЦУ.

Читайте також: На Волині призначили нового очільника медицини з донецькою реєстрацією

Відповідне рішення голови ОДА було підписане 14 січня 2021. Однак процес державної реєстрації ще й досі не завершили. Нагадаємо, мешканці села розповідають, що подібне рішення підтримала більшість членів релігійної громади, після звістки про те, що настоятель місцевого храму отець Олексій Шаран (УПЦ) привітав Путіна з Днем ангела у Фейсбуку, пише Вісник + К.

За словами адвоката Миколи Сорокопуда, який представляє громаду, рішення про державну реєстрацію переходу затягують штучно. Наразі члени громади чекають приїзду голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, щоб з’ясувати, чому не виконується рішення голови ОДА та не здійснюється державна реєстрація.

Читайте також: Волиняни вимагають відставки голови ОДА Юрія Погуляйка

Парафіяни заявляють, що намірені чекати голову ОДА або інформації про дату реєстрації безтерміново, оскільки втомилися проводити богослужіння на вулиці під храмом. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook