Росія та підконтрольні їй "ЛНР" і "ДНР" відхилили пропозицію України провести обмін полоненими напередодні новорічних свят.

Читайте також: Обмін полоненими: Україна очікує на повернення перших десяти людей зі списку

Про це повідомив російському виданню РБК співрозмовник, близький до переговорного процесу з російської сторони, передає Главком.

Провести до кінця року черговий обмін раніше закликав глава української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук. Він також заявив, що Україна подала документи на 11 осіб і очікує від терористичних організацій дій у відповідь.

Читайте також: Залишилось двоє дітей: помер український військовий, якого звільнили з полону бойовиків

Москва, зі свого боку, звинувачує Київ у гальмуванні процесу підготовки до нового обміну. "Українські зобов'язання припинити переслідування вже звільнених осіб не виконані. Процедури попередніх обмінів не можна вважати завершеними", – заявив глава російської делегації в ТКГ Борис Гризлов за підсумками зустрічі в форматі відеоконференції 25 листопада. За його словами, це "створює непереборні перешкоди для нового обміну".

"Швидко і якісно провести юридичне очищення не завжди виходить", – пояснив РБК співрозмовник, близький до Офісу президента України Володимира Зеленського. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook