Причиною арешту став плакат українського художника Андрія Єрмоленка проти чемпіонату світу. Петроградський суд Петербурга відправив під арешт активіста, що пікетував чемпіонат світу з футболу.

Читайте також: Сьогодні відбудеться фінал ЧС-2018

Стилізований під череп кубок не входить в список узгодженої атрибутики, пише Главком з посиланням на російське видання "Фонтанка".

Як повідомив виданню Єгор Єкімов, о пів на другу 15 липня його доставили в Петроградський районний суд. Через дві години його визнали винним у порушенні порядку проведення публічного заходу (частина 2 стаття 20.2 КпАП РФ). На громадський порядок Єкімов зазіхнув напередодні, коли заклеїв рот і став поряд зі стадіоном у Петербургу з плакатом українського художника Андрія Єрмоленка.

"Поодиноке пікетування не потребує узгодження, але в дні футбольної першості на нього накладено табу. Бентежити іноземних гостей не пов'язаними зі спортом темами заборонено президентським указом. Стилізований під череп чемпіонський кубок визнали дискредитацією авторитету Росії", – йдеться у матеріалі видання.

Читайте також: Стало відомо, коли пройде ЧС-2022 з футболу

Спробу зашкодити репутації Росії і ігнорування встановлених порядків суд оцінив, незважаючи на важке захворювання активіста, в п'ять діб адміністративного арешту. Ночівлю у відділі поліції зарахували в рахунок покарання і відправили активіста до спецприймальника. Крамольний плакат йому не повернули.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter