Глава НАБУ Артем Ситник повідомив, що настала фінальна стадія розслідування. Сума незаконно отриманих грошей в результаті установки формули "Роттердам +" склала 15 млрд гривень.

Читайте також: Як Фірташ краде газ в українців і змушує платити за нього більше

"Зараз ми вже отримали економічний звіт, що дійсно був необгрунтовано застосований тариф "Роттердам +"… 15 млрд гривень – сума незаконно отриманих коштів в результаті установки цієї формули", – сказав чиновник.

Крім того, директор НАБУ повідомив, що настала фінальна стадія розслідування цієї справи.

"Робота проведена, фактично ми зараз на фінальній стадії… Для прийняття остаточного рішення потрібна експертиза разом з прокурором. Після експертизи буде прийнято рішення", – зазначив він.

За словами Ситника, бюро не проводило обшуки у цій справі, так як ДТЕК надала всі необхідні документи.

Читайте також: Як Олександр Данилюк та Ринат Ахметов "друзями" стали

"Досудовим розслідуванням встановлено, що голова і члени НКРЕКУ, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби та діючи в інтересах генеруючих компаній, навмисне, з метою створення умов отримання ГК ТЕС надприбутків, у січні-березні 2016 при розробці порядку формування оптової ринкової ціни (Роттердам +) забезпечили включення в нього явно необґрунтованої формули, яка збільшувала вартість вугілля", – зазначено в постанові суду.

Журналіст Олександр Дубінський зазначає, незважаючи на те, що суд очікувано відхилив всі вимоги НАБУ надати доступ до документів енергокомпаній, сам факт розслідування є надзвичайно важливим.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter