У Берліні 11 вересня стартувала зустріч політичних радників лідерів країн нормандського формату. Участь від України бере керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, а від Росії – заступник голови тамтешньої президентської адміністрації Дмитро Козак.

Читайте також: Український бізнесмен у компанії багатіїв вирішив під час карантину полетіти з Лондона на південь Франції

Основні теми, які обговорюють під час зустрічі

Про це журналістам розповів Єрмак. За його словами, основними темами заходу є підготовка до якнайскорішого скликання саміту четвірки і режим тиші на Донбасі. Про це пише Укрінформ.

"Будемо говорити про дуже вважливе питання щодо режиму тиші, який тривав 6 тижнів. Ми будемо робити все необхідне, щоб його підтримувати, щоб не дати його зірвати. Нам дуже важливо залучити до цього процесу всіх учасників нормандського формату", – зауважив Єрмак.

Керівник ОПУ додав, що делегації також обговорять питання проведення наступного саміту лідерів нормандської четвірки у Берліні. Українська сторона вважає, що його треба провести якнайскоріше – канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підтримують цю ідею.

"Але всі розуміють, що зустріч керівників має відбутися після того, як більшість того, про що було домовлено в Парижі в грудні 2019 року, буде виконано", – наголосив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook


https://24tv.ua/rozpochalasya-zustrich-radnikiv-normandskoyi-chetvirki-berlini_n1413206