У вуличних кавових автоматах були виявлені речовини, здатні викликати рак, а у кавоварках з громадських місць – небезпечні для здоров’я мікроорганізми, що провокують розвиток інфекцій.

Читайте також: Скільки чашок кави в день є нормою: вчені назвали цифру

На думку фахівців, краще утримуватися від вживання кави, приготованої в автоматах на вулицях і в торгових центрах. Вживання кави з вуличних автоматів може викликати проблеми з травленням, пише Ukrhealth.

Крім цього, в деяких кавових автоматах були виявлені речовини, що діють як канцерогени. Головну небезпеку, на думку фахівців, є акриламід – з’єднання, яке утворюється при термічній обробці кавових зерен. Акриламід здатний надаватися тією речовиною, яка провокує судинні патології і розвиток ракових утворень.

Що стосується кави з кавоварок, розташованих на майданчиках з великою кількістю людей, в такому напої були виявлені ентерококи і синьогнійні палички трьох видів – небезпечні збудники інфекційних захворювань.

Експерти констатують, що кавоварки повинні регулярно очищатися – мікроорганізми в них можуть жити як в кавовій гущі, так і в блоках для води. Кавомашини, які використовуються на футкорах в тих же торгових центрах, навряд чи піддаються такому чищенню.

Від вживання кави з вуличних автоматів, на їхню думку, краще відмовитися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook