Любителям індійської кухні особливо сподобається нове відкриття: щоденне вживання певної форми куркумина (речовини, яке надає індійському каррі його яскравий колір) покращує пам'ять і настрій людей з незначною вікової втратою пам'яті.

Читайте також: Вчені назвали простий тест, для перевірки якості питної води

Про це заявили вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, повідомляє Сегодня.

Дослідники вивчали вплив легко засвоюваної добавки куркумина на показники пам'яті людей без деменції (недоумства), а також потенційний вплив куркумина на мікроскопічні бляшки в мозку людей з хворобою Альцгеймера.

Лабораторні дослідження показали, що речовина, що містяться в куркумі, має протизапальні і антиоксидантні властивості.

Раніше вчені припустили, що, можливо, саме з цієї причини люди похилого віку в Індії (де куркумін дуже популярний) рідше стикаються з хворобою Альцгеймера і мають хороші когнітивні функції.

"Точний вплив куркумина невідомий, але це може відбуватися через його здатність зменшувати запалення мозку, яке пов'язане і з хворобою Альйгеймера, і з депресією", – говорить перший автор дослідження доктор Гаррі Смолл з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter