Популярний напій, особливо зранку, щоб прокинутись − це кава.

Читайте також: Додайте їх до свого раціону: 6 продуктів, які перемагають стрес та тривогу

Водночас про неї існує багато міфів, які не завжди правдиві, пише Medikforum.

Один з таких міфів про те, що пити каву діабетикам зовсім не можна. Але в реальності саме цей напій суттєво знижує ризик розвитку діабету.

"Ризик розвитку діабету 2 типу знижується на 7% з кожною чашкою кави на день. Людям з підвищеним ризиком розвитку діабету слід подумати про додавання напою у звичний раціон", – розповідає дієтологиня Роксана Ехсані.

Також важливо пити чорну каву, без цукру, сиропів або вершків.

Багато хто переконаний, що розчинна кава не має ніякого сенсу, втрачає природні корисні сполуки, але це не так. За словами дієтологині, у кави рясний запас антиоксидантів, і хоча у розчинному варіанті концентрація їх нижча, вони все-таки присутні. Тому не треба бути категоричними, що вся розчинна кава не принесе жодної користі. При виборі слід читати етикетку, щоб обирати саме каву, а не кавовий напій.

Читайте також: Чай чи кава: вчені вибрали кращий ранковий напій

Ще один міф, що кава завжди приносить зневоднення організму. Цей напій сечогінний, але його ефект врівноважуються кількістю води, що міститься у ній. Дослідження, у якому вчені вивчали кров і сечу учасників, які пили каву або еквівалентну кількість води протягом 3 днів, не виявили суттєвої різниці у рівнях гідратації.

Водночас, це не означає, що кава цілком і повністю корисна для всіх без винятку. Якщо є відчуття після кави, які турбують, то треба звернутись до лікаря.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook