У 2018 році вищі служителі Російської православної церкви платили Антиохійському патріарху за те, щоб той виступив проти надання Томосу Православній церкві України. Дії контролювалися главою РПЦ, патріархом Московським Кирилом і агентами Федеральної служби безпеки.

Читайте також: Одіозна Марченко охрестила відомого українського боксера у монастирі на Волині (відео)

Одним із тих, хто возив гроші, був російський єпископ Флавіан(Максим Митрофанов). Пізніше він відмовився і надалі співпрацювати з ФСБ, яка інтегрувалася в РПЦ, за що поплатився вигнанням, йдеться в матеріалі LIGA.net.

Зазначається, що в грудні 2019 року в петербурзьку квартиру єпископа Флавіана прийшли з обшуком. Поки оперативники, за його словами, шукали у нього наркотики, оперуповноважений ФСБ лейтенант Красавін «збігав за випивкою».

«Буквально мене напоїв. І сказав, що я у них у розробці з 2007 року. Що їм потрібні відомості про мої зв'язки. А у мене після роботи в Лондоні дуже багато знайомих, із якими я підтримую контакт: вони працюють в ООН, входять в коло деяких російських олігархів», – розповідав Флавіан про своє вербування в інтерв'ю російській службі «Радіо Свобода».

Єпископ Флавіан

Читайте також: Фазани і павичі: у розпал пандемії скандальний намісник Києво-Печерської Лаври з розмахом відсвяткував ювілей

Він підкреслив, що тоді порадився з адвокатами та відмовився, заявивши, мовляв, з організацією, «у якої руки по лікоть у крові російських священиків і людей», співпрацювати не стане.

«Ця організація абсолютно бісівська. Прямо в обличчя йому так і сказав», – додав єпископ, а лейтенант ФСБ пригрозив, що той пошкодує і не збрехав.

Підкреслюється, що до того Флавіан був у верхівці церковної ієрархії. У 2018-му він возив гроші Антиохійському патріарху, щоб він виступив проти Томосу ПЦУ. Уже в березні минулого року підконтрольні Кремлю медіа опублікували новину, що в квартирі єпископа РПЦ знайшли нарколабораторію.

«Образ відступника закріпили додатковими гріхами – нібито у Флавіана були зв'язки з колишнім працівником гей-ескорту Каїном Монтанеллі. Після чергового обшуку в грудні 2020-го єпископ виїхав до Лондона. Він упевнений, що став жертвою спецслужб за відмову співпрацювати з ФСБ. Синод РПЦ заочно судив його і позбавив священного сану», – йдеться в матеріалі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook