Серед усього різноманіття жалюзі у Луцьку, особливе місце посідають римські штори. Вони є найсучаснішим рішенням віконного декору, якщо говорити про стильні дизайнерські інтер’єри. 

Оригінальні тканинні жалюзі

Штори римського типу належать до жалюзі тканинного типу, що дозволяє їм бути більш домашніми, ніж стандартним горизонтальним жалюзі. Римською шторою називають тканинне полотно, що має такий же розмір за шириною та довжиною, як і ширина та висота вікна. Однакові м’які складки формуються при тому, як штора підіймається завдяки стрижням, які пришивають до тканини з рівними інтервалами.

Такий вид жалюзі подобається жінкам, що займаються драпіруванням вікон на кухні та в дитячій кімнаті. Найширший вибір тканин та різноманіття кольорів, фактурних тканин, дозволяють максимально широко застосовувати ці сонцезахисні системи в сучасних квартирних будовах.

Римським шторам краще підійдуть тканини м’якого типу, для створення м’яких драпірувань. Обираючи собі римські штори, потрібно мати чітке уявлення, в яких приміщеннях вони будуть розташовуватися і для чого. Якщо потрібно захистися від сонячного проміння, то хорошим варіантом будуть штори римського типу, тканини в яких – нещільні, що будуть м’яко розсіювати світло. А от задля повного затемнення потрібна щільна і зовсім непрозора тканина. Також можливі комбінації обох видів тканини і застосування римських штор із жалюзі горизонтального типу. В такому випадку, римським шторам підійде навіть прозора тюлева тканина.

На сайті https://jaluzi-service.com.ua/ukr/rimskie-shtori.html можна замовити хороший виріб, визначившись, з якої тканини його пошиють.

Проста конструкція та легке кріплення

Римські штори можна кріпити в багатьох місцях: на стелі, у віконному отворі, а також трохи вище вікна. Вони мають термін придатності від 5 до 15 років і європейську фурнітуру.

При виборі такого варіанту жалюзі необхідно звернути увагу на такі переваги:

1. Колір, разом з матеріалами. Можна вибирати з більш, ніж 200 кольорів і тканин, що мають різну текстуру і складність.

2. Можливість окремо замовляти карниз і ламелі. Штори можна пошити з тканини, яку ви надасте, або ж придбати карниз з фурнітурою.

3. Захисна обробка тканин. Тканини просочують складами, що відштовхують пил і протистоять вигоранню.

4. Механізм, за допомогою якого відбувається управління. Він може бути як мотузковий, так і ланцюговий.