Журналісти ТСН у рамках спецпроекту до 30-річчя незалежності України відвідали Волинь та зняли репортаж про цікаві та визначні місця нашого краю.

Читайте також: Волинь отримала власну унікальну квітку-логотип до 30-ліття незалежності України

Цього року до свята «1+1» підготував особливий, мультиформатний проект. Вперше на українському телебаченні служба новин на місяць вирушила у всеукраїнський тур, а 24 серпня у столиці біля Золотих Воріт відбудеться спецефір із яскравим перформенсом, інформує ТСН.

Цікаві факт про Волинь:

– Волинь – регіон із давньою історією та неймовірною природою.

– Це – край озер, їх тут понад дві сотні, і кожне – особливе.

– Третину всієї області займають ліси. Саме тут збирають тонни «чорного золота», так місцеві називають чорницю. Тут найбільші в Європі плантації лохини. Цією ягодою засаджено сотні гектарів полів.

– А ще Волинь – це багато історії. Вона повсюди – в старовинних замках, костелах, музеях та садибах.

– Саме на Волині зародилась Українська повстанська армія і тут прокладені кілометрові туристичні маршрути стежками УПА.

– Волинь – це край Лесі Українки. Місця, де жила і творила велика поетеса.

– На Волині готують славнозвісні світязькі пампухи. Бути тут і їх не скуштувати – то майже злочин. Аби смак випічки запам’ятався назавжди, у тісто місцеві ґаздині додають секретний інгредієнт. Що саме – дивіться на відео в сюжеті Тетяни Хомич.

Випуск ТСН 21 серпня вийшов в прямий ефір із однієї з найдавніших і найкраще збережених фортець України – замку Любарта. Іще в XV столітті тут одночасно зібралися майже всі європейські монархи.

До речі, замок Любарта зображений на 200-гривневій купюрі.

Екскурсію Луцьком дивіться в репортажі Соломії Вітвіцької – про її брата-військовослужбовця, родинну хату-вернісаж, особливу кав’ярню, де працюють хлопці із синдромом Дауна, луцькі традиції, локації та чарівне вечірнє місто.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook