У селищі Капітанівка у Кіровоградській області жінку за руку вкусила лисиця. Експертиза встановила, що тварина хвора на сказ. З огляду на це, на території Капітанівської селищної ради встановили карантинні обмеження. Про це сьогодні, 15 вересня, повідомляє Новомиргородська РДА.

Читайте також: Небезпечніше, ніж укус гадюки: Україну "окуповує" отруйна рослина (відео)

Так, до Новомиргородської районної лікарні ветеринарної медицини 8 вересня зателефонувала жителька селища Капітанівки та розповіла, що почувши гавкіт собаки, вийшла з хати. Її раптово за руку вкусила лисиця, яка перескочила через паркан в двір.

"Почувши крик дружини, вибіг її чоловік, побачив лисицю, взяв вила та заколов її. Після чого труп було доставлено до Новомиргородської РДЛВМ для дослідження на сказ", – йдеться у повідомленні.

Результати аналізів показали, що тварина була хвора на сказ.

Читайте також: Українець намагався провезти до Польщі собак по підробним документам

"Потерпілій надається антирабічна допомога, на подвір'ї проведено дезінфекцію. Вживаються заходи з вакцинації домашніх собак та котів проти сказу в селищі Капітанівка. Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новомиргородській РДА №2 від 9 вересня 2020 року встановлено карантинні обмеження щодо сказу на території Капітанівської селищної ради. В загрозливу зону ввійшли Оситнязька, Туріянська сільські ради та Йосипівська ОТГ", – зазначається у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook