В рамках поєдинку 2-го туру групового етапу Євро-2020 збірна Франції несподівано втратила очки у Будапешті.

Читайте також: Україна перемогла Північну Македонію на Євро-2020

Про це пише Футбол 24.

Від господарів очікували ще більш закритої моделі, адже в гості приїхала Франція. Підопічні Дідьє Дешама у 1-му турі перемогли Німеччину мінімально, однак по грі "Ле Бльо" влаштували справжній винос тіла – на Євро-2020 жодна збірна не продемонструвала настільки потужної гри. У Будапешт вони приїхали за розгромом та гарантованим виходом у плей-офф. Тренерський штаб чемпіонів світу навіть не став вносити серйозні корективи у стартовий склад, замінивши лишень лівого фулбека – замість Ернандеса вийшов Дінь. Угорці на цьому ж фланзі замінили Ловренчіча на Него, уродженця Парижа.

Господарі одразу зі стартовим свистком зруйнували передматчеві очікування, не ставши притискатись до власних воріт. Ба більше – у першій третині першого тайму саме мадяри володіли ініціативою, організувавши кілька хороших атак лівим флангом і всадивши Павара на жовту картку. До ударів справа так і не дійшла, але сміливість Угорщини вразила.

Звісно, тривати довго це не могло. Вже на 14-й хвилині французи могли відкривати рахунок внаслідок дальнього пострілу Бензема, який перед собою парирував Гулачі. Грізманн зіграв на добиванні, але голкіпер знову врятував угорців. Ще через три хвилини Мбаппе головою (!) замикав подачу на лінію воротарського (повз праву дев'ятку), а в наступні 25 хвилин Кіліан влаштував сольний концерт. Він "шведою" скидував м'яч під удар Бензема з 12-ти метрів (Карім "промазав"), обігрував по три захисники в штрафному й стріляв повз дальній кут, а також розігнав кілька дуже хороших атак. Втім, його запал не підтримували партнери – "Ле Бльо" взагалі не підіймали темп і і занадто безвідповідально ставились до завершальної фази атак.

Угорцям, однак, було важко. Настільки важко, що на 27-й хвилині тепловий удар отримав капітан Адам Салай, якого замінив Ніколіч. Попри це, господарі не забували контратакувати Францію, користуючись високою позицією Павара. Після одного із закидань Ніколіч навіть міг вийти віч-на-віч з Льорісом, однак голкіпер випередив Неманью. На 43-й хвилині черговий контрвипад лівим флангом завершився ударом Шаллая з-за меж штрафного – м'яч влучив у Фіоло.

Франція взагалі не робила висновків з цих моментів, за що й поплатилася у компенсований час: Шаллай виконав закидання за спину Павару, а Фіоло, випередивши Бенжамена, увірвався в штрафний – Варан і Кімпембе не встигли за Аттілою, а той пробив у лівий нижній кут. 1:0! Стадіон скаженів від щастя, а футболісти на радощах ледь не розвалили стіл репортерки біля поля.

На старті другого тайму Франція прогнозовано притиснула збірну Угорщини. Вже на 48-й хвилині Погба небезпечно прострілював на дальню стійку під явне замикання Мбаппе (Гулачі вибив м'яч), на 51-й він же пробив з дистанції повз правий нижній кут, а на 59-й свіжий Дембеле з лінії карного майданчика пробив у ближню дев'ятку – стійка врятувала мадярів!

Зрештою, на 66-й хвилині тиск "Ле Бльо" таки приніс успіх: Мбаппе на правому краю штрафного зачепився за винос Льоріса, поставив корпус Надю, втік від Него й прострілив на лінію воротарського – захисники вибили м'яч, однак Грізманн підхопив його, розстрілявши ворота з мінімальної відстані. 1:1.

Підопічні Марко Россі намагалися не притискатись до воріт, час від часу вилітаючи у контратаки. Водній з них Шаллай навіть пробивав метрів з 25-ти у площину, хоча цей удар і не був важким для Льоріса. Втім, в першу чергу варто було відзначити роботу господарів у обороні – за 20 хвилин після пропущеного голу вони віддали французам всього один момент, дозволивши Мбаппе пробити з правої після подачі Грізманна зі стандарту. Стривожений Дідьє Дешам на 76-й змушений був випускати Жиру та Толіссо.

Заміни подіяли. В ендшпілі зустрічі чемпіони світу обложили карний майданчик угорців і почали створювати моменти. Так, на 82-й хвилині Мбаппе обігрався у стіночку з Жиру й потужно пробив з лівого краю штрафного, а на 83-й Толіссо непогано вистрілив з дистанції – в обох випадках надійно зіграв Гулачі. Здавалося, що у французів є шанс дотиснути мадярів, однак господарі несподівано впевнено відвели гру від власних воріт, тримаючи "Ле Бльо" на дистанції. Гранд навіть не міг увійти на ударні позиції. Зрештою, фінальний свисток припинив муки обох команд, зафіксувавши результативну нічию.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook