Понад 120 питань розглянули народні обранці сьогодні, 21 серпня, на 60-ій сесії Луцької міської ради. 

Читайте також: У Луцьку з'явиться пам'ятник ветеранам ВДВ

Першим питання, яке поставили на голосування, було надання згоди на добровільне приєднання громади Прилуцької сільської ради до міста.

Депутат Борис Смаль, зазначив, що це частково історична подія. Він подякував ініціаторам цього процесу та депутатам Прилуцької сільради, які розпочали своїми рішеннями процедуру приєднання до громади Луцька. Рішення було ухвалене абсолютною більшістю у 33 голоси. 

 

Також на сесії депутати внесли зміни до міського бюджету. Зокрема, на капітальний ремонт НВК № 26 міста Луцьк було виділено 1 млн. 450 тис. грн., на ремонт комунального закладу "Луцька музична школа №2" – 635 тис. грн.

Окрім того, виділили 325 тис. грн. на забезпечення психологічної реабілітації демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на Сході та їх сімей.

Зокрема, депутати виділили кошти, у сумі 120 тис. грн. на реконструкцію Алеї почесних поховань у селі Гаразджа та 300 тис. грн. на облаштування зупинки громадського транспорту біля міського кладовища.

Також на сесії було затверджено Програму підтримки комунального підприємства "Луцьксвітло", що дозволить забезпечити стабільну роботу організації. Зокрема, оновити матеріальну-технічну базу та організувати пункти керування та управління мережами зовнішнього освітлення. Для реалізації програми необхідно 10 мільйонів 500 тисяч гривень.

Під час засідання депутати заслухали прохання від жителів старого міста щодо відновлення благоустрою по вулиці Лютеранській та поряд із будинком відомого скульптора, почесного громадянина Луцька Миколи Голованя. Лучани просять облаштувати там лавочки, квіткові клумби та розчистити територію поряд із будинком. Депутати підтримали даний запит.

Також народні обранці ухвалили звернення до Генеральної прокуратури з проханням перевірити факт причетності прокурора Тараса Гуцуляка до дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася у Луцьку в ніч на 20 липня 2019 року. Ініціював звернення депутат Олександр Волинець.

Крім того на сесійному засідання затвердили Програму забезпечення ОСББ засобами комерційного обліку на 2019-2020 роки.

Як зазначив депутат міської ради Петро Бойко, що закон зобов’язує всіх мешканців багатоквартирних будинків встановити лічильники загальнобудинкового обліку як холодної, так і гарячої води.

Відповідно до закону всі будинки мають бути оснащені цими засобами. Для того, щоб встановити цей засіб обліку потрібні чималі кошти, які ОСББ немає. Якщо будинок має 10 квартир, то це взагалі нереально. І тому ми зустрічалися із директором КП "Луцькводоканал", і вирішили розробити програму, подібну до існуючої програми фінансування "70 на 30". Але ми розуміємо, що міському бюджету це буде не під силу, тому ми зупинилися на форматі "50 на 50", – зазначив депутат.

Депутати проект рішення про підтримку Програми із забезпечення ОСББ засобами комерційного обліку на 2019-20 роки на умовах "50 на 50" підтримали.

Завершилося сесійне засідання виконанням Гімну України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook