19 жовтня шахтарі прийшли до ДП "Волиньвугілля" з вимогою написати заяву на звільнення генеральним директором. На їхню думку Юрій Ключковський прийшов, аби закрити шахту №9, про це пише Буг.

Читайте також: Керівника "Волиньвугілля" затримали п'яним за кермом

Голова профспілки шахти №9 "Нововолинська" Василь Гура запевнив, що Ключковський не володіє інформацією по шахтах, не має уявлення про лаву 9-ї шахти, а головне, взагалі не говорить з колективом, не радиться з ним, не повідомляє планів щодо подальшої роботи, а всі рішення приймає по-тихому сам.

Гірникам, за словами Гури, така поведінка не до вподоби, адже вони прагнуть чітко й конкретно знати, що чекає на їх шахту.

"Вчора працівники шахти №9 повідомили мене, як голову їх профспілки, що хочуть їхати до ДП "Волиньвугілля", оскільки генеральний директор не має часу приїхати на шахту і пояснити людям, розказати своє бачення подальшої роботи, зарплати й різних виробничих нюансів.

Тому сьогодні, 19-го жовтня, гірники реалізували своє прагнення й зібралися біля стін головного офісу. Ключковський зустрів їх сміхуйочками і постійно повторював: "Я вас почув". Шахтарі це сприйняли як байдуже ставлення до їх проблем", – розповів Гура.

Він зазначив, що не почувши відповідей на свої численні питання, шахтарі висловили Ключковському недовіру й від імені трудового колективу написали вимогу про його звільнення, яку підписали голови шахтарських профспілок.

Читайте також: На шахті на Волині важко травмувався гірник

"Гірники написали вимогу трудового колективу про звільнення Ключковського, яку підписали голови наших шахтарських профспілок: Гура, Макаров, Волиняк, Біляк і Юзифович, та зареєстровали її в ДП "Волиньвугілля". Але тепер гендиректор самостійно не вирішує жодних ні технічних, ні виробничих питань, тому він передзвонив в Київ до заступника міністра Зоріна, який відмовився підписувати цю заяву", – зауважив Гура.

За його словами, оскільки шахтарі бажаного результату не досягли, то оголосили про проведення протестної акції, під час якої вимагатимуть відставки Ключковського. Завтра, 20-го жовтня, гірники знову планують прийти під Волиньвугілля.

"Ключковський без попередження, без будь-якого погодження почав робити кроки по закриттю шахти №9. Виробничими питаннями людина не цікавиться абсолютно, вже 2 тижні комбайни на «Бужанці» стоять і на 9 шахті він не знає, що в лаві робиться.

Ключковський знайшов претендента на посаду директора ДП "Шахта №9" пана Богдана, колишнього гендиректора ДП "Волиньвугілля", який по його ініціативі написав заяву, і власноруч завіз її в Київ. Ні з ким не порадившись, не запитавши думки колективу.

З людьми треба розмовляти, повідомляти їх про свої подальші дії й узгоджувати свої плани з ними. А не по тихому вирішувати все самому. Тому завтра, 20-го жовтня, трудові колективи збираються в ще більшому складі й вирішуватимуть це питання", – зазначив Гура.

Читайте також: Зеленський нагородив волинських шахтарів державними нагородами

Нагадаємо, голова профспілки шахти №9 "Нововолинська" Василь Гура переконаний, що новий керівник ДП "Волиньвугілля" Юрій Ключковський веде політику, яка призведе до найшвидшого закриття копалень.

До слова, днями раніше, 13-го жовтня, відбулася нарада в ДП "Волиньвугілля" за участі керівництва, директорів шахт і профспілок. Тривала вона близько 2-х годин. Як розповів голова місцевого осередку НПГУ Сергій Макаров, перші 40 хвилин нещодавно призначений генеральний директор Юрій Ключковський розповідав свою біографію.

"На початку слухали інформацію ні про що. А тема була – робота шахт до кінця 2020 року – на 2021-й Відповідей на конкретні запитання не почув. Запитував "Ви хочете закрити 9-ту шахту", – відповідь завуальована.

Людина хоче закрити підприємство. Та є підготовлені запаси, перспективна 417-та лава, яка може ще рік працювати. Обладнання разом з людьми хочуть передати на "Бужанську", з наступного місяця на шахті №9 прохідницької дільниці не має бути.

Якщо попередні керівники Волиньвугілля робили все, щоб відстрочити реорганізацію, а тут навпаки", – розповів Макаров.

19-го жовтня на території шахти №9 відбудуться колективні збори, на які має прийти і Юрій Ключковський, – розповіли шахтарі. Тож там планують вкотре підняти усі наболілі питання й проблеми гірничого підприємства і його працівників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook