На сесії Волинської обласної ради депутат фракції "Свобода" Олександр Пирожик виступив на тему незаконної вирубки лісів. Зокрема, він підняв тему Шацького національного природного парку.

Читайте також: Як буде боротись із незаконною вирубкою лісу новий губернатор Волині

За словами Олександра Пирожика, у Шацькому НПП регулярно проводиться незаконна вирубка лісів. Окрім того, певні особи дерибанять землю.

Олександр Пирожик наголосив, що Шацький НПП входить до міжнародного трилатерального біосферного резервату "Західне Полісся", до складу якого також увійшли біосферні резервати "Західне Полісся" (Польща) та "Прибузьке Полісся" (Білорусь).

Читайте також: Як волинські лісники хочуть провести вирубку дерев у заказнику загальнодержавного значення "Воротнів"

Депутат застеріг, що через бездіяльність начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка Шацький НПП може втратити унікальний статус біосферного резервату, адже ЮНЕСКО проводить перевірки і може виявити невідповідність нормам через вирубку лісів і зведення будівель на його території.

Олександр Пирожик звинуватив Олександра Кватирка в незадовільній роботі в лісовій галузі і заявив, що головний лісівник Волині має піти у відставку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter