На днях на єгипетському курорті акула напала на туристку, коли та займалася дайвінгом. Випадок стався на наймолодшому курорті країни – в Марса Аламі. Жінку вдалося відбити у хижака: інструктор з дайвінгу встиг відтягнути її подалі від небезпеки, про це інформує РБК-Україна.

Читайте також: Для українців з березня ще одна туристична країна планує відкрити свої кордони

Це вже другий подібний випадок за останній час на курортах Єгипту, коли на туристів нападають акули. Єгипетська влада почала розслідування, чому пірнання на курортах стає небезпечним, і які хижаки запливають в ці зони.

Недалеко від Марса Аламу в районі рифу "Дві тисячі каменів" на 42-річну туристку з Німеччини під час занять дайвінгом напала океанічна білопера акула. Жінку відбив її інструктор з дайвінгу, поки інші дайвери з групи піднімалися на човен.

Відео інциденту опублікувало місцеве видання Mars Times. Після того, як туристку відтягли від хижака, її доставили в місцеву лікарню і наклали шви на плече.

За словами губернатора Червоного моря Амра Ханафі, туристка – у лікарні, і знаходиться в "стабільному стані".

Читайте також: Для туристів у Єгипті введуть нові обмеження

За даними Masr Times, дайвінг в цьому районі був заборонений на три дні губернатором Ханафі. Також був створений комітет для розслідування можливих змін у поведінці акул в цьому районі.

Марса Алам вважається одним з найбільш привабливих для дайверів курортів завдяки недоторканому підводному світу. Це місце залишалося доступним для пірнання в той час, коли дайвінг без ліцензії був заборонений біля курорту Шарм-ель-Шейх.

Після нападу акули на українських туристів 25 жовтня в Шарм-ель-Шейху голова Агентства з охорони природи Міністерства навколишнього середовища Мохамед Салем повідомляв, що акули, які природним чином мешкають в Червоному морі, є морськими хижаками та наносять серйозні травми при нападі.

"В Єгипті є один із 30 найбільш відомих у світі видів акул, які нападають на людей", – зазначив чиновник.

Повідомляється, що німецька туристка пірнала біля рифу, де зазвичай відзначають присутність цих хижаків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook