Українці, які отримали першу дозу вакцини від коронавірусу (COVID-19) за кордоном, можуть отримати другу дозу в нашій країні. Однак для цього необхідно мати офіційний документ, що засвідчує дані про проведення вакцинації першою дозою за кордоном.

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні вакциновані проти COVID матимуть переваги

Про це повідомляє пресслужба Національної служби здоров'я України.

У такому документі має бути зазначена дата та місце проведення вакцинації. Також документ повинен бути завірений установою (або лікарем), де зробили щеплення. Повинна бути прописана назва та серія вакцини. Така довідка повинна мати переклад на українську мову в довільній формі.

Після цього потрібно звернутися до сімейного лікаря, з яким підписано декларацію. Медик внесе дані про отримання першої дози в електронну систему охорони здоров'я України. Потім можна отримати другу дозу вакцини в пункті вакцинації або центр масової вакцинації.

Читайте також: Урок для українців: які обмеження для невакцинованих вводять країни світу

У НСЗУ нагадали, що після першої дози вакцини є різні терміни для отримання другої дози: AstraZeneca – 12 тижнів, Comirnaty/Pfizer – 21-28 днів, CoronaVac/Sinovac – 14-28 днів, Moderna – 28 днів.

Додамо, що від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 4 851 541 особу , з них отримали одну дозу – 4 581 539, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 851 458 (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 7 702 997 щеплень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook