В сучасному світі розвитку технологій інколи може здатись, що у сфері техніки для приготування їжі людство придумало вже якщо не все, то більш ніж достатньо. Але прогрес не стоїть на місці, і інколи давно знайомі пристрої після деяких допрацювань можуть дивувати і дарувати абсолютно нові якості та характеристики. Хітом останнього часу є аерогриль. В цій статті ми поговоримо про те, що являє собою цей пристрій, які його ключові характеристики та переваги, а також і недоліки.

Насправді аерогрилі – не абсолютна новинка. Цей пристрій був більш відомий за назвою “конвекційна піч”, проте здебільшого траплявся на професійних кухнях ресторанів. Нині ж придбати доступний пристрій для дому можна на foxtrot.com.ua за дуже невеликі кошти, якщо порівнювати їх з вартістю конвекційних печей.

Головна перевага аерогриля полягає у принципі приготування їжі. На неї діє не лише температура від нагрівального елементу, але й повітря. В печі утворюються вітрові потоки, які підсилюють вплив температури на їжу. Вентилятори спочатку спрямовують потік повітря донизу, а потім звідти він піднімається наверх. Завдяки цьому їжа готується швидше, а також відпадає необхідність у використанні великої кількості олії. При бажанні можна обійтись без неї зовсім, але це вже за вашим смаком. Проте, це далеко не єдина перевага аерогриля. Ті, хто вже не один місяць користується цим приладом, відзначають наступні позитивні нюанси:

  • надзвичайно рівномірний прогрів їжі, і, як наслідок, рівне приготування без пригорань та сирих частин;

  • таймер дозволяє запланувати приготування їжі з ночі на сніданок, а окремі прилади можуть підʼєднуватись до wifi, завдяки чому через додаток ви можете увімкнути приготування вечері вже по дорозі з роботи до дому;

  • ємність аерогриля чудово підходить для використання термостійкого посуду, такого як глибокі чашки чи горщечки для порційного приготування страв;

  • при приготуванні в аерогрилі продукти майже не віддають запаху;

  • завдяки постійному обдуву ви можете отримати хрустку скоринку на картоплі фрі чи курятині без граму олії. Добитись такого результату подекуди важко і у фритюрі, а в цьому випадку ви не лише не помилитесь з просмаженням, але й можете зробити дієтичну страву не використовуючи олії чи інших жирів.

Звісно, ідеальних речей не існує і аерогриль має певні недоліки. Зокрема, для приготування окремих страв може знадобитись дещо більша кількість часу. Також чаша аерогриля суттєво менша по обʼєму за духовку. Звісно, прилад залежний від наявності електропостачання, що в наших умовах може бути особливо актуально. Проте, всі ці нюанси не є критичними і переваги використання аерогрилю переважають його окремі недоліки.