Наскільки в реальності важлива якість колісного диска? Насправді дуже важлива, адже, на момент руху в умовах низькоякісного шляхового покриття або його дрібних недоліків, що стають перешкодами для нормального руху транспортного засобу, збільшують навантаження на колесо. Чим вище швидкість руху авто в таких умовах, тим значніше навантаження на диск і тим вище ризик небезпеки.

Якщо така продукція виготовляється з низькоякісного матеріалу, сильний удар може спричинити деформацію диску або навіть повне руйнування. А це загрожує аварією.

Отже, якість диску, це його надійність і ваша безпека та комфорт. Нагадаємо, існує три види дисків:

Кожен виріб має як переваги, так і недоліки. Та будь-які можна придбати для свого авто.

Штамповка

Їх конструкція утворена з двох частин, закріплених між собою електрозварювальним апаратом. Крім цього, мають отвір для маточини і кріпильних болтів. Штампований диск дуже міцний та стійкий до деформації. Та навіть після пошкодження його легко відновити шляхом вальцювання на спеціалізованому обладнанні. Вони майже вічні, навіть якщо гасати в полі. Але, такі колеса важкі.

Лиття

Литі диски на порядок краще штампованих і в першу чергу це пов’язано з їх вагою – вони значно легші. Крім цього, дизайн таких дисків більш стильний та сучасний, чого зовсім не скажеш про штамповані. Відрізняються вони і способом виготовлення – такі вироби відливаються в спеціальних формах і слідують на подальшу чистову обробку поверхні на токарному верстаті.

Щоб безпомилково обрати литі диски https://avtodiski.net.ua/ua для свого автомобіля потрібно знати діаметр ободка (вимірюється в дюймах) і виліт диска, кількість отворів для кріплення.

З недоліків варто відмітити – зернистість структури матеріалу, що є причиною швидкого забруднення та майже неможливого відмивання, високий ризик появи порожнеч і каверн, що може з’явитися під час експлуатації при мінусовій температурі.

Ковка

Процес виробництва найскладніший з усіх перерахованих дисків, завдяки чому ковані диски мають більш високу якість. Вони виготовляються методом гарячого штампування з використанням високого тиску і подальшій механічній обробці. Ковані диски не тільки легше штампованих, але і обходять литі диски. Та й тут без недоліків не обійтися – у них значно вища вартість, ніж усіх перерахованих "побратимів".

Отже, обираючи диски, керуйтеся, звичайно, безпекою руху. А також значення має марка авто, умовами експлуатації та зберігання транспортного засобу, тощо. Наприклад, якщо ваш авто з "династії" ВАЗів, подумайте, чи варто переплачувати за "ковку".