Скандально відомий суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко відпустив під домашній арешт винуватця моторошної аварії, який у стані сильного алкогольного сп'яніння на смерть збив жінку на вулиці Карпена-Карого у Луцьку та втік з місця пригоди.

Читайте також: Загиблу жінку у страшній аварії у Луцьку досі не опізнали (фото 18+)

Поліція клопотала про взяття під варту водія BMW, який з друзями тікав від правоохоронців, щоб уникнути покарання, проте "гуманний" суддя відпустив чоловіка під домашній арешт.

Нагадаємо, в ніч із 6 на 7 грудня на вулиці Карпенка-Карого у Луцьку автомобіль BMW 528 на смерть збив перехожу й втік з місця ДТП. Жінка від отриманих травм померла на місці, від удару її відкинуло на десятки метрів.

Свідком інциденту став екіпаж патрульних, який почав переслідувати авто порушників, до погоні згодом доєднався ще один екіпаж. Затримати автомобіль із втікачами вдалося аж у селі Піддубці.

У салоні автівки знаходилося троє чоловіків у стані сильного алкогольного сп’яніння, з собою вони мали невідкорковану пляшку міцного алкоголю.

33-річному лучанину і власнику автівки – Протасюку Олександру, який був за кермом, прокуратура повідомила про підозру, а 8 грудня під час судового засідання в Луцькому міськрайонному суді обрали міру запобіжного заходу для водія. Знайомі Олександра Протасюка, який офіційно ніде не працює, розповідають, що для нього це звичне явище сідати "під мухою" за кермо.  

 

Протасюк Олександр (фото з особистої сторінки у Facebook) у центрі з відкритим ротом

Читайте також: Лучанину, який на смерть збив жінку і втік, повідомили про підозру

Враховуючи важкість злочину та суспільний резонанс, поліція наполягала на взятті під варту водія, проте суддя Віталій Ковтуненко зважив на аргументи захисту та відпустив винуватця ДТП під домашній арешт на 60 днів.

 

Віталій Ковтуненко

Суддя Віталій Ковтуненко став відомий широкому загалу під час подій на Майдані 2014 року, коли  ухвалював рішення про взяття під домашній арешт трьох активістів Євромайдану. Тоді ж на нього відкрили дисциплінарну справу. Згодом він став учасником скандалу

Окрім того в грудні 2018 року Віталій Ковтуненко відпустив на волю винуватця смертельної аварії, у якій загинула 9-річна дівчинка у селі Піддубці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook