Прокурор, який напідпитку на авто з сімома дівчатами збив огородження газової труби, про відшкодування до власника майна так і не звертався. Натомість вдалося встановити його особу і зібрати про нього деяку інформацію.

Читайте також: П'яний з купою бл*д*й: очевидці про прокурора, який у Луцьку влетів у газовий розподільник на BMW

Так, відомо, що автомобіль, на якому чоловік в’їхав у огорожу, належить його тещі, як і квартира, в якій прокурор мешкає разом із родиною.

Окрім того, у роботі він теж відзначився – виступав на боці обвинувачення в кількох гучних справах, винесені судові вироки в яких обурювали громадськість.

Нагадаємо, у ніч на 20 липня на вулиці Глушець п’яний прокурор на автомобілі BMW виїхав на зустрічну смугу, не впорався з керуванням і вилетів на узбіччя, де протаранив огородження газової магістралі. У салоні автівки, крім чоловіка, знаходилися ще сім пасажирок.

Водій намагався покинути місце пригоди і, аби приховати факт, кому належить авто, зірвав номерні знаки.

Сергій, якому пошкодили майно, в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, розповів, що винуватець ДТП щодо відшкодування завданої школи до нього не звертався.

"Я в поліції взяв його номер. Будемо з’ясовувати це питання. Експертиза встановить суму збитків. Газорозподільчий пункт автомобіль не зачепив, збив огорожу і стовпчик", – сказав Сергій.

Читайте також: "Можемо розібратися по-людськи": п'яний водій кілька разів намагався дати хабар поліцейському

Як стало відомо ІА Волинські Новини з власних достовірних джерел, за кермом BMW перебував прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду в кримінальному провадженні прокуратури Волинської області Тарас Гуцуляк.

Отож, що відомо про прокурора, який напідпитку спричинив аварію в Луцьку й намагався уникнути за це відповідальності?

Квартира та авто тещі

У декларації Тараса Гуцуляка за 2018 рік містяться квартира та автомобіль.

Прокурор разом із сім’єю – дружиною та двома маленькими дітьми – проживає в квартирі в Луцьку площею 60,9 кв. м. Помешкання належить тещі чоловіка Наталії Приходько.

Вона теж є власницею легкового автомобіля, перебуваючи за кермом якого прокурор спричинив ДТП. Це BMW 530 2004 року випуску.

І на авто, і на квартиру Тарас Гуцуляк має право користування.

Відзначимо, що станом на серпень 2017 року Волинська обласна прокуратура повідомляла, що Тарас Гуцуляк перебував на квартирній черзі в Луцьку.

Своєю чергою, Наталія Приходько є засновницею й уповноваженою особою двох волинських фірм, заснованих у Маневичах. Це ТзОВ "Фірма Династія" (частка у 36,41 %; статус юридичної особи товариства припинено станом на 08.07.2019) та ВККП "Побутсервіс" (77,22 %).

ТзОВ "Фірма Династія" спеціалізувалося на роздрібній торгівлі в неспеціалізованих магазинах із перевагою продовольчого асортименту. Натомість ВККП "Побутсервіс" надає послуги з виробництва верхнього одягу.

Минулорічних дохід родини прокурора сягнув 396 740 гривень:

- 386 329 гривень – заробітна плата Тараса Гуцуляка;

- 91 гривня – бонуси від банку;

- 10 320 гривень – щомісячна допомога при народженні дитини.

Порівняно з 2017 роком дохід подружжя зріс на 114 948 гривні.

Гучні справи

Тарас Гуцуляк виступав на боці обвинувачення в кількох справах, які набули широкого розголосу.

Так, у 2014 році він всілякими способами намагався вигородити в суді свого колегу прокурора прокуратури міста Луцька Олександра Ляшука, якого обвинувачували, зокрема, в незаконному отриманні пенсії загальною сумою 120 тисяч гривень, непристойній поведінці і зловживанні службовим становищем.

Тарас Гуцуляк із прокурором Анатолієм Коцуром

У 2016 році Тарас Гуцуляк вів справу водія, який на смерть збив 21-річного пішохода та втік із місця аварії. У результаті обвинувачуваного засудили до 5 років позбавлення волі та позбавлення права керувати авто на три роки.

У травні минулого року прокурор був задіяний у справі Володимира Мігаса, який у стані алкогольного сп’яніння збив на пішохідному переході школяра. У результаті водію вдалося уникнути реального терміну – судді прийняли рішення про умовне покарання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook