У Луцьку група небайдужих батьків провела акцію протесту проти дистанційного навчання з 1 вересня у навчальних закладах.

Читайте також: Чи підуть діти 1 вересня до школи: відомі нові деталі

У середу, 22 липня, у Луцьку під стінами Волинської обласної державної адміністрації більше 30 батьків провели акцію, основною метою якої є недопущення дистанційного навчання у школах та вузах.

Батьки вимагають зупинити дистанційне навчання у школах та вузах та надати право вибору форми навчання самим батькам, учням та студентам.

Як зазначив один з батьків Григорій Недолуга, який є також керівником ініціативної групи, головна мета акції, показати, що батьки проти дистанційного навчання.

"Ми – за традиційну освіту. Дистанційне навчання має дуже багато мінусів: це – здоров'я та небажання дітей навчатися. Батьки не можуть навчити дітей так, як це зроблять у звичайній школі. Діти при відвідуванні школи контактують з людьми, соціалізуються, спілкуються з вчителями та однолітками. Крім того, у школі вони краще засвоюють матеріал, а якщо є проблеми, то їм пояснюють. Дистанційне навчання цього не дає", – зазначає Григорій Недолуга.

Батьки обіцяють зробити все можливе аби недопустити такої форми навчання з 1 вересня.

"Схожі акції проходить більше ніж у 100 містах України. Ініціативу таких протестів зініціювали блогери, але координуємо ми вже самі все на місці. Батьки обєднувалися через соціальні мережі, не було ніяких закликів, хто хотів, той прийшов", – зазначає чоловік.

За словами однією з присутніх на акції мами, дітям потрібна соціалізація, яку дає школа.

"Діти повинні спікувалися з однолітками. На дистанційному навчанні вони недоотримують знання, адже ми ж не вчителі, аби їх навчати на такому рівні. Якщо все ж таки буде прийняте рішення про таку форму навчання, ми буде виходити на протести. Освіта не має бути дистанційною, діти мають ходити до школи, навчатися", – зазначає жінка.

Читайте також: У МОН анонсують змішане навчання і сподіваються, що батьки скинуться на техніку для шкіл

Як розповів другокласник Дмитро, який теж з мамою прийшов на акцію, він хоче до школи.

"Я вчився по телефону, але краще у школі", – каже школяр.

Метою акції проведеної батьками було передати до секретаріату Волинської ОДА лист, адресований Президенту України, Прем'єр-міністру, Міністру освіти і науки та начальнику управління освіти.

"Ми заявляємо про свою позицію. Ми відстоюємо "живу" школу. У листі вказані наші вимоги, які стосуються повного зупинення дистанційного навчання у школах та вузах", – зазначив Григорій Недолуга.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook