Українці після кінця опалювального сезону будуть купувати газ за новими, річними тарифами. Тим, хто не може сплачувати комунальні послуги, обіцяють відразу ж після звернення призначати субсидії.

Читайте також: У Луцьку деякі будинки платять за опалення більше (відео)

Про це 19 лютого під час години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Верховній Раді. "Реалізація нашої стратегії, яка складається з 8 кроків, також триває", – сказав він. Пише Obozrevatel.

"Актуалізація інформації, що відбувається, як ми рухаємося. Один із рухів – максимальний тариф 6,99 грн за куб до кінця опалювального сезону. Це справедлива ціна. Про це свідчить те, що постачальники самі знизили ціну на газ у січні. Деякі компанії ставлять ціну навіть менше", – сказав прем'єр.

Також Шмигаль розповів про зниження тарифів на розподіл. НКРЕКП (Нацкомісія, що регулює сфери енергетики і комунальних послуг) встановила максимальний тариф 1,79 грн. Для 13 компаній цей тариф вже почав діяти. Уряд підписав меморандум з міськими головами, це гарантує, що тарифи на опалення і гарячу воду підвищуватися не будуть.

Читайте також: Ціна на газ в Україні до кінця року не перевищуватиме 6,99 гривень за кубометр

"Триває робота про запуск річних продуктів. Тоді споживачам буде зрозуміло, скільки вони будуть платити влітку, взимку, навесні", – додав Шмигаль.

Він зазначив, що Кабмін робить все, щоб компенсувати витрати на комуналку за допомогою субсидій. "Зараз в Україні 3 млн субсідіантов, ще 1,8 млн отримують пільги. Субсидій вистачить на всіх, хто цього потребує. Фінансування вже склало 5 млрд (у січні). Значно спростили доступ до субсидій, більшість отримує їх після звернення. 572 тис. сімей отримують близько 570 грн компенсації високих тарифів на електроенергію", – підсумував прем'єр-міністр.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook