Робоча група британського управління з охорони праці (HSE) за результатами дослідження дійшла до висновку, що швидкі тести на антиген коронавірусу «пропускають» половину інфікованих COVID-19 людей.

Читайте також: У чоловіків рівень антитіл після безсимптомного COVID-19 втричі вищий, ніж у жінок

Про це повідомляє The Irish Times, передає УНН.

Дослідження HSE виявило, що експрес-тести на антиген коронавірусу (набори для домашнього тестування) виявляють лише половину безсимптомних випадків коронавірусу серед підтверджених ПЛР-методом хворих COVID-19.

У звіті, підготовленому робочою групою, було встановлено, що тести на антиген не настільки надійні, як тести на ПЛР. Група попередила, що для скринінгу людей, які не мають симптомів COVID-19, не рекомендуються швидкі тести на антиген, оскільки «значна частина людей, які інфіковані, не будуть виявлені».

Розроблені в Україні ІФА-тести на антиген коронавірусу є повноцінною заміною ПЛР-методу за рахунок надвисокої чутливості лабораторного методу: щонайменше у 75 разів вища за чутливість експрес-тестів Abbott. Він здатен виявляти COVID-19 у безсимптомних носіїв хвороби або за 7 днів до появи перших симптомів.

Окрім цього, вітчизняний ІФА-тест на антиген коронавірусу у низці випадків виявляє COVID-19 ще до того моменту, як це зможе зробити ПЛР-тест, що неодноразово доводили під час практичного використання українськими лабораторіями.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook