Сім країн Європейського Союзу 1 червня почали видавати цифрові сертифікати вакцинації, за місяць до запуску програми по всьому блоку.

Читайте також: Українцям розповіли, коли вони зможуть отримувати COVID-сертифікати

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії.

«Сім держав-членів – Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща – вирішили під’єднатися до програми та почали видавати перші сертифікати ЄС, в той час як деякі країни вирішили запустити цифровий сертифікат COVID ЄС тільки тоді, коли будуть розгорнуті всі функції. Найближчими днями і тижнями приєднаються більше країн», – йдеться в повідомленні.

Сертифікат буде доступний в цифровому форматі у вигляді QR-коду або на папері. Він буде доказом того, що людина була вакцинована проти COVID-19, здала негативний результат тесту або видужала від інфекції.

«Створений всього за два місяці, шлюз ЄС забезпечує перевірку функцій безпеки, що містяться в QR-кодах всіх сертифікатів. Це дозволить громадянам і владі бути впевненими в достовірності сертифікатів. Під час цього процесу ніякі особисті дані не передаватимуться і не зберігаються», – пояснили в Єврокомісії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook