Скандальний народний депутат України від "Слуги народу" Макс Бужанський заявив, що вніс до Верховної Ради України законопроєкт про скасування закону 5670-д про українську мову.

Читайте також: Депутат-гвалтівник залишиться у Раді: "Слуги народу" не мають на нього управи

Анонс українофобської ініціативи він опублікував на своїй сторінці у Facebook, пославшись на вимоги Венеційської комісії, – пише OBOZREVATEL.

"Друзі, вніс до парламенту законопроєкт про визнання закону про державну мову таким, що втратив чинність. Про скасування закону про мову, якщо комусь зрозуміліше так. На базі нововиявлених обставин, зважаючи на рішення Венеційської комісії. Ми всі прекрасно розуміємо, що нічого спільного із захистом і розвитком української мови чинний закон не має. Що закон цей спрямований на дискримінацію носіїв інших мов, в першу чергу, російської мови", – вибухнув обуреннями політик.

Читай також: "Вона ж розумна с*ка і ще й незаміжня": в мережу злили скандальне листування "слуги народу" (відео, фото)

Також Бужанський заявив, що закон 5670-д нібито завдає шкоди Україні, виштовхуючи її громадян зі свого інформаційного поля в чуже, а також "вбиває і принижує" україномовну літературу, ставлячи її в "неконкурентне становище і не даючи їй рости".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook