Заборонити проведення будь-якого дозвілля на Меморіалі вічної слави в Луцьку в непристосованих для цього місцях пропонує лучанка Аліса Котюн.

Читайте також: У центрі Луцька негода понищила клумби (фото)

Відповідну пропозицію жінка зареєструвала в Єдиній системі місцевих петицій. Підтримати петицію Аліни Котюн можна тут, пише ІА Волинські новини.

Як звернула увагу авторка, щодня центральний обеліск меморіалу використовують як спортивний майданчик для велосипедистів і скейтерів.

«А потім усі дивуються, чому плити біля вічного вогню зруйновані. Юні паркуристи використовують стіну скорботи та пам’ятні плити для навчальних потреб, а найбільше шокує те, як молодь дозволяє собі сідати п’ятими точками на плити з іменами тих, хто віддав життя за країну. Ввечері починаються посиденьки на газоні великими шумними компаніями. Такі зустрічі тривають до ночі та часто супроводжуються алкоголем, а самі учасники посиденьок залишають після себе купи сміття та недопалки. Це хамство та недопустима неповага завдають неприємностей не тільки жителям району, а й тим, хто вирішив прийти та вшанувати пам'ять загиблих», – зазначила лучанка.

Меморіал – це пам’ять про всіх волинян, які загинули, захищаючи територію України, наголосила вона.

«Раніше за площею доглядали та не допускали жодних проявів неповаги до цього місця. Сумно зараз бачити, як молодь (і не тільки) своїми діями плюндрує пам’ять усіх загиблих, – зауважила Аліса Котюн. – Звертаючись із цією петицією, я надіюся, що на території Меморіалу вічної слави заборонять подібні дії. Крім того, потрібно наглядати за виконанням цих правил і передбачити відповідне покарання».

Відзначимо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook