Міністерство охорони здоров’я склало графіки майбутньої вакцинації українців від COVID-19 та визначило пріоритетні для щеплень категорії населення. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише Уніан.

Читайте також: Три смерті за добу: де на Волині виявили найбільше хворих на коронавірус

За його словами, МОЗ працює над якомога швидшим отриманням вакцини.

"На минулому тижні, в п’ятницю, я підписав технічні документи з глобальною ініціативою COVAX на отримання вакцини. Ми повинні її отримати в першому півріччі 2021 році, розраховуємо на кінець першого – початок другого кварталу. Ми повинні отримати 8 млн доз", – заявив Степанов.

"Ми наполегливо працюємо над якомога швидшим отриманням вакцини. Ми чітко розуміємо і склали відповідні графіки вакцинації. Ми розклали всіх людей по пріоритетах, вважаємо, що пріоритетними групами населення повинні бути люди, які входять до групи ризику… це наші медики, наші освітяни, працівники Нацполіції та група ризику за віком та станом здоров’я – люди, які мають супутні захворювання та старші 60 років. У пріоритеті – люди старшого віку, які достатньо важко переносять цю важку хворобу", – додав міністр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook