У заключному для нас турі Ліги націй УЄФА 2018/2019 збірна Словаччини прийме Україну. 

Читайте також: На Волині з'являться штучні футбольні поля за кошти держбюджету

16 листопада, 21:45, Трнава, стадіон ім. Антона Малатінскего.

Головний арбітр: Нікола Дабановіч (Чорногорія).

Телетрансляція на каналах "Футбол 1" і ТРК "Україна", пише канал 24.

Збірна України завершує успішний старт у Лізі націй матчем, який в контексті становища у групі не має для "синьо-жовтих" турнірного значення. Перемогою над чехами у Харкові команда Андрія Шевченка забезпечила собі перше місце у групі, що дозволило привезти у Трнаву суттєву кількість цікавих молодих виконавців з УПЛ. Для словаків ситуація протилежна: в разі поразки вони дуже сильно ризикують вилетіти у нижчий дивізіон; для виживання потрібно буде громити чехів, які у третьому турі впевнено винесли своїх сусідів – та й загалом стали грати непогано. Словом, мотиваційна складова на стороні нашого суперника, але "жовто-сині" повинні це компенсувати певними особливостями підготовки.

В першу чергу, у вічі кидається незвична заявка: у ній знайшлося місце Віталію Миколенку, Мар'яну Шведу, Сергію Болбату, Андрію Борячуку, Владиславу Кулачу, Віктору Коваленку та Миколі Шапаренку – словом, проспектам, які зараз на ходу в УПЛ. Звісно, не всі з них дебютанти, не всі з них зіграють і не всі з них потрапили б у команду за наявності турнірних завдань, але робота системи "класно виступав – потрапив у збірну" не може не радувати. Працює вона і в інший бік, адже навіть не був викликаний Ярослав Ракицький, який відверто провалився в останніх поєдинках. Іншою особливістю підготовки до Словаччини стала тактика: Олександр Караваєв поділився в одному з інтерв'ю інсайдом про те, що збірна награє нову розстановку й буде експерементувати. Що ж, Андрій Миколайович має на це право – група все одно вже наша.

Словаччина після поразок Україні та Чехії залишилась без Яна Козака, з яким пройшла вогонь, воду та чемпіонат Європи, призначивши головним тренером Павела Гапала – хоча екс-наставник пропонував свого асистента Штефана Тарковіча. 49-річний чеський спеціаліст три роки працював зі словацькою молодіжкою, але найбільшим його успіхом був сезон 2009/2010, в якому вдалося вивести до групового етапу Ліги чемпіонів скромну Жиліну. У збірній він розпочав із повернення Мірослава Стоха, якого через особистий конфлікт Ян Козак ігнорував, та підтягування талановитої молоді – зокрема, 22-річного захисника Копенгагена Дениса Вавро. Цікавою персоною є і 24-річний нападник Нюрнберга Адам Зреляк, який відновився від травми та у перших чотирьох матчах в Німеччині оформив 2+1 за системою гол+пас. Загалом же у розпорядженні Гапала дуже цікава і навіть сильна команда, яку лише потрібно вивести з чорної смуги – і словаки на це налаштовані просто неймовірно.

Читайте також: Супрун розкрила секрет правильного вживання жирів

Орієнтовні склад на матч Словаччина – Україна

Словаччина: Дубравка – Пекарік, Шкриньяр, Шкртел, Ганцко – Куцка, Грегуш – Руснак, Хамшік, Мак – Нємєц.

Україна: Лунін – Караваєв, Бурда, Кривцов, Миколенко – Степаненко, Маліновський, Зінченко – Циганков, Коноплянка – Яремчук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter