У Ківерцівському районному суді 21 липня, після майже семи годин розгляду справи колишньому очільнику карного розшуку Волині Геннадію Єпіфановичу, якого обвинувачують у вчиненні смертельної ДТП, продовжили термін тримання під вартою ще на 60 діб без права внесення застави.

Читайте також:Батько загиблої жінки розповів деталі смертельної аварії під Луцьком, яку скоїв колишній правоохоронець Єпіфанович (відео)

На засіданні були присутні рідні та друзі загиблих у ДТП водія таксі Олега Мирошникова та пасажирки Софії Швець, повідомляє Суспільне.

Розгляд справи розпочався о 10:30. Адвокати обвинуваченого клопотали про проведення повторного слідчого експерименту і додаткових експертиз. Суддя Ківерцівського районного суду Олександр Костюкевич відмовився їх задовольнити.

На засіданні дружина загиблого водія таксі Наталія Мирошникова і батьки та чоловік загиблої Софії Швець просили найвищої міри покарання для Геннадія Єпіфановича.

"Я визнаю, що я перевищив швидкість і визнаю, що був у нетверезому стані. Разом з тим, допитаний судом і засіданні лікар вказав, що даний стан алкогольного сп’яніння є легким і людина усвідомлює свої дії", – сказав у виступі Єпіфанович.

Зі слів судді Олександра Костюкевича, 4 серпня 2021 року відбудеться продовження засідання, на якому обвинуваченому оголосять вирок.

Нагадаємо, мертельна аварія, у вчиненні якої обвинувачують екс-керівника карного розшуку міліції Луцька Геннадія Єпіфановича, трапилася 21 лютого 2019 року на автодорозі Луцьк – Маневичі. Чоловік на Мерседесі врізався у машину таксі. 44-річний водій таксі Олег Мирошников та 32-річна пасажирка Софія Швець загинули на місці, її дев'ятирічна річна донька потрапила до реанімації.

Геннадій Єпіфанович затримали на місці ДТП. Результати експертизи того дня показали, що екс-правоохоронець був напідпитку.

У вересні 2019-го Рівненський апеляційний суд розглядав скаргу розглядав скаргу адвоката Анатолія Бакаєвича на можливу некомпетентність Ківерцівського районного суду. Обвинувачений просив відпустити його під домашній арешт. Колегія суддів підтримала рішення суду першої інстанції та залишила Єпіфановича під вартою.

В січні 2020-го у Ківерцівському районному суді допитали останнього свідка у справі. Всього суд заслухав 11 свідків аварії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook