Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит РПЦ в Україні Павло (Лебідь) зізнався, що знав про вбивства серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, але не повідомив про них радянську міліцію нібито через таємницю сповіді.

Читайте також: "Дивовижно пахне": скандальна Марченко поцілувала череп ченця і згадала СРСР (відео)

 Як інформує Україна молода, це гучне зізнання Павло зробив у черговій серії проєкту "Паломніца" дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Ієрарх РПЦ розповів, що до нього ще до затримання міліцією приходив відомий серійний вбивця, зізнавався у злочинах і пропонував заявити на нього у міліцію, проте Павло не зробив цього.

Авторка проєкту звернулась до Павла з проханням розповісти приклади "дуже значущих примирень і покаянь". На це Павло почав озвучувати різні історії, серед яких прозвучало і зізнання про те, що кілька десятків років тому він сповідував найбільшого серійного вбивцю, якого розшукувала міліція всього СРСР.

"Вы помните был такой человек, который убил 56 человек?" – запитав Павло Оксану Марченко російською, не називаючи імені злочинця. – Он умер уже".

При цьому автори фільму почали показувати кадри відео, на яких зображений серійний маніяк Анатолій Онопрієнко, який за офіційними даними позбавив життя 52 осіб.

За його словами, маніяк сповідувався в нього в церкві у Нововолинську.

"Прийшов і каже: "Я вбив". Я кажу: "Тоді усвідом". Він: "Заявляй на мене, іди в міліцію". Я кажу: "Ви знаєте, я не дільничний і моя мета привести вас до каяття. І не робіть більше нікому зла. А якщо піднімете ще на когось руку вас спіймають", – переказав Павло своє спілкування з Онопрієнком.

Митрополит РПЦ зазначив, що врешті він відпустив всі гріхи злочинцю. Але начебто саме його пророцтво і спрацювало, коли маніяк згодом продовжив свою чорну справу.

"І коли він тягнув 25-річну дівчину за будинок з ножем біля шиї і коли його взяли, він сказав на суді: Павло казав, що якщо я скоюватиму ще вбивства, то спіймають. Мені це в житті запам’яталось", − додав Павло.

 Читайте також: Марченко, знімаючи свій фільм на Волині, розповіла, як пережила "лихі 90-ті" (відео)

Анатолій Онопрієнко (1959-2013) – серійний убивця. У період з 1989 до 1996 року вбив 52 людини. Відповідно до деяких джерел, він є найбільш жорстоким маніяком XX сторіччя, якого можна порівняти з Чикатило. Водночас питання про точні мотиви Онопрієнка залишається без відповіді. Злочини Анатолія Онопрієнка привели до запеклих дебатів про доцільність смертної кари в Україні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook