Відновити маршрут по вулиці Шопена просять жителі обласного центру. Від березня маршрут № 32, змінив напрямок руху і зараз не курсує цією вулицею.

Читайте також: Повідомили, скільки пасажирів користується луцьким транспортом

Розповів Суспільному лучанин Ігор Сергійчук.

Чоловік мешкає по вулиці Шопена, 13. Маршрут №32 його вулицею не курує від березня. До найближчої зупинки на проспект Перемоги доводиться щодня йти 800 метрів.

Начальник міського управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов розповів, що навесні перевізник звернувся з листом, щоб змінити схему руху автобусів за маршрутом № 32.

"Поставив такі умови, що у випадку непогодження йому нової схеми руху, він буде припиняти перевезення на даному маршруті взагалі. Дане питання виносилося на виконком і було рішення погодити перевізнику нову схему руху. Вулиці по яких раніше пролягав маршрут № 32 – це Ветеранів, Чорновола та Шопена, вони випали зі схеми даного маршруту. У міській раді на прохання лучан хочуть запустити по цьому маршруту інші автобуси", – каже Володимир Степанов.

Місяць цими вулицями курсував маршрут №26. Достатньої кількості пасажирів не було, маршрутки порожні, не рентабельно, – каже перевізник Богдан Кубовий. Чоловік бачить вихід з ситуації у рішенні міськради, яка може будувати графіки руху маршрутів, у разі плати перевізникам на нерентабельних маршрутах за пасажиро-кілометр.

Читайте також: На час карантину у Луцьку для пенсіонерів хочуть зробити платний проїзд (петиція)

32-й маршрут обслуговує перевізник Олександр Оплачко. У червні він виграв тендер. Зараз на рейсі працює 10 автобусів. В паспорті маршруту затверджено вулиці Соборності, Перемоги, Василя Мойсея і Винниченка. Рух по вулиці Шопена не передбачений.

"Якби там була достатня кількість пасажирів – тоді їздили б, без питань", – каже перевізник.

"Нині по вулиці Шопена є 4 маршрутних зупинки. На сьогодні жоден перевізник не зголосився їздити цими вулицями", – каже керівник управління транспорту Володимир Степанов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook