Політична партія "Слуга народу" профінансує всеукраїнське опитування, яке анонсував президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Стала відома справжня мета візиту Зеленського на Волинь

Про це в Facebook повідомляє пресслужба політичної сили, посилаючись на рішення ради партії.

"5 запитань від президента України – хто фінансуватиме це дослідження? Відповідаємо офіційно: політична партія "Слуга Народу". Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня", – йдеться в повідомленні.

Партія додала, що вважає таке рішенні законним, бо СН укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування.

"Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий у світі формат екзит-полу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил", – додано в інформації.

Названо офіційного спонсора опитування Зеленського

Також у "Слузі" не вважають такі дії агітацією, бо під час дослідження не буде використано партійної символіки, не буде жодного заклику голосувати за "Слугу Народу" або ж за окремих кандидатів на виборах.

"Члени партії, кандидати в депутати місцевих рад від партії та їхні представники не будуть задіяні для проведення опитування і спілкування безпосередньо із громадянами в день проведення виборів", – підкреслили в СН.

Читайте також: Ночуватимуть на передовій: "Слуги народу" відправилися на Донбас

У партії додали, що всі витрати, пов’язані з опитуванням, буде відображено у звіті партії, який подається в НАЗК.

"Навіщо ми це робимо? Бо проведення такого опитування є одним із пунктів передвиборчої програми партії щодо розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні. У такий спосіб ми хотіли б започаткувати традицію, відпрацювати механізм, за яким влада матиме можливість чути думку народу постійно й регулярно. А народ, зі свого боку, отримає можливість донести до влади свою думку", – підсумували в партії.

Названо офіційного спонсора опитування Зеленського
Названо офіційного спонсора опитування Зеленського
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook